Een slechte bereikbaarheid en files bemoeilijken het verkopen van een woning. Terwijl vroeger de oppervlakte en de tuin allesbepalend waren bij het kopen van een huis, is tegenwoordig mobiliteit de doorslaggevende factor. Belgen zijn zelfs bereid om tot 20 procent meer te betalen als de woning goed gelegen is qua woon-werkverkeer. We gaan hier even dieper op in.
Belgen willen vlot van thuis naar hun werk kunnen gaan, en omgekeerd, maar ook dat de kinderen gemakkelijk op school geraken. Terwijl tot voor kort een mooie, grote tuin erg belangrijk was bij zo goed als elke vastgoedtransactie, zijn tegenwoordig een vlot woon-werkverkeer en de nabijheid van scholen en winkels doorslaggevende factoren bij het kopen van een woning.
Uit een recent onderzoek blijkt dat 3 op de 10 eigenaars (28 procent) het in ons land tegenwoordig erg moeilijk hebben om hun woning te verkopen, omdat deze slecht gelegen is. In het Vlaamse Gewest gaat het om 4 op de 10 woningen (40 procent). Voor het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest zijn er geen cijfers bekend, maar ook hier speelt ligging een belangrijke rol. In het Waalse Gewest doet het probleem zich iets minder voor, maar gaat het toch nog altijd om bijna 2 op de 10 eigenaars (20 procent) die hun woning moeilijk kunnen verkopen omwille van de slechte ligging.
Het hoeft dan ook niet te verbazen dat kopers vandaag de dag bereid zijn om tussen de 10 en 20 procent meer te betalen voor een woning die een goede ligging heeft. Oftewel zo’n 50.000 euro extra. Vooral in stedelijke gebieden willen Belgen meer betalen voor goed gelegen woningen. Kortom, eigenaars die een dergelijke woning verkopen, kunnen gouden zaken doen!
Wens je meer informatie over het verkopen van een woning, aarzel dan niet om ons te contacteren.
Wil je op de hoogte blijven van de recentste updates rond het verkopen van een woning, of vastgoednieuws in het algemeen, neem dan regelmatig een kijkje op onze nieuwspagina.