Nieuws

Ben je van plan om een appartement te verkopen of kopen, dan moet een notariële akte worden opgemaakt. Bij de verkoop van een onroerend goed is de koper de kosten van de notaris verschuldigd. Toch wil dit niet zeggen dat hij alleen beslist wie wordt aangesteld als notaris.

 

Wel akkoord

 

Zijn jullie het eens over de aanstelling van een welbepaalde notaris, dan is er geen probleem. Dan kan je beroep doen op de diensten van de notaris van jullie gezamenlijke keuze. Vergeet in de overeenkomst niet te vermelden welke notaris jullie hebben gekozen die de authentieke akte opmaakt. Zo worden later discussies omtrent het verkopen van het appartement vermeden.

 

Niet akkoord

 

Komen jullie niet tot een akkoord, dan bestaat de mogelijkheid dat jullie elk een eigen notaris kiezen. Dan treden er 2 notarissen op waarbij de notaris van de koper gelast wordt met de opmaak van de akte. Daar worden geen extra kosten voor aangerekend. Beide notarissen verdelen de erelonen die de koper verschuldigd is, onder elkaar. Wij raden echter aan om al beroep te doen op de notaris alvorens een compromis te tekenen. Hij kan de overeenkomst opstellen of deze voor jou herbekijken en je wijzen op de eventuele nadelen die erin staan. Bovendien kan hij je aanraden om bijkomende afspraken te laten opnemen. Anders gaat het er aan toe bij het openbaar verkopen van een appartement. Hier treedt uitsluitend de notaris op die de openbare verkoop leidt. Een eigen notaris aanduiden is niet mogelijk. Eventueel kan er wel advies worden ingewonnen bij een andere notaris.

 

Wens je meer informatie over het verkopen van een appartement, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Wil je op de hoogte blijven van de recentste updates rond het verkopen van een appartement, of vastgoednieuws in het algemeen, neem dan regelmatig een kijkje op onze nieuwspagina.

Deel op uw favoriete Social Media

Expert in vastgoed

  • erkend makelaar sinds 1993
  • 8000+ vastgoedtransacties
  • groot netwerk in vastgoedsector

Sterk in marketing

  • vernieuwende commerciële acties
  • heel ruim klantenbestand
  • grote naambekendheid    

Klant staat centraal

  • gratis advies op maat
  • 15 professionals tot uw dienst
  • persoonlijke opvolging

Meest recente panden