Nieuws
  • Verkoop je beter een huis, of is verhuren de beste optie?
  • Bij het verkopen van een huis ontvang je in één keer het volledige bedrag, bij verhuren wordt het rendement gespreid in de tijd.
  • Verkopen of verhuren? De keuze is voor iedereen verschillend.

 

Een huis verkopen of verhuren? That’s the question! Beide hebben ze zo hun voor- en nadelen. Verkoop je het, dan heb je de zorgen niet meer, maar verhuur je het, dan blijft het onroerend goed renderen, maar draag je ook de verantwoordelijkheid. We gaan hier even dieper op in.

 

Een huis verkopen

 

In België is het verkopen van een huis nog steeds rendabel. Dit betekent dat je niet alleen het bedrag terugkrijgt waarvoor je de woning zelf hebt gekocht, maar dat je er ook winst op ontvangt. Het vrijgekomen geld kan je investeren in een volgend project, en ga zo maar door. Ook voor wie onmiddellijk geld nodig heeft, is verkoop de beste optie. Nadeel hiervan is wel dat je niet weet hoelang je huis te koop zal staan. Het is mogelijk dat je er nog een tijdje eigenaar van blijft, waarbij je nog steeds verantwoordelijk bent voor de extra onderhoudskosten. Want een verzorgd huis doet beter verkopen!

 

Een huis verhuren

 

Een leegstaand huis brengt niets op. Integendeel, het kost alleen maar geld. Niemand wil zijn huis zien verloederen, want dan daalt het in waarde. Daarom kan je beter het huis verhuren. Zo verdien je er nog wat aan en blijft het in perfecte staat. De inkomsten die je uit het huis haalt, kan je namelijk investeren in het onderhoud ervan. En ondertussen bewaart de huurder je huis als een goede huisvader. Daartoe is hij verplicht. Al is dit eigenlijk geen verplichting, eerder vanzelfsprekend. Elke huurder wil mooi wonen. Kortom, doordat het huis is bewoond, behoudt het zijn waarde. Natuurlijk is dit het ideale scenario, er zijn ook gevallen waar het grondig mis kan gaan tussen huurder en verhuurder.

 

Keuze voor iedereen verschillend

 

Wat voor jou de beste optie is, kunnen wij niet bepalen. Je moet jezelf enkele vragen stellen. Heb ik onmiddellijk geld nodig en is het daarom beter om mijn huis te verkopen? Of geniet ik liever van de huuropbrengsten? Feit is wel dat het huis sowieso rendeert, alleen op een andere manier. De vastgoedspecialisten van Immo Nobels staan uiteraard klaar om je hiermee te helpen.

 

Wens je meer informatie over het verkopen van een huis, aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Wil je op de hoogte blijven van de recentste updates rond het verkopen van een huis, of vastgoednieuws in het algemeen, neem dan regelmatig een kijkje op onze nieuwspagina.

Deel op uw favoriete Social Media

Expert in vastgoed

  • erkend makelaar sinds 1993
  • 8000+ vastgoedtransacties
  • groot netwerk in vastgoedsector

Sterk in marketing

  • vernieuwende commerciële acties
  • heel ruim klantenbestand
  • grote naambekendheid    

Klant staat centraal

  • gratis advies op maat
  • 15 professionals tot uw dienst
  • persoonlijke opvolging

Meest recente panden